Luatul spagii, este o practica mai mult decit comuna in occidentul care critica Romania. Ziceti ca noi, dar nu faceti ca noi, se pare a fi deviza.

Lupul Dacic

Mita, inseamna in dictionarul vestic, ”primirea sau oferirea oricarei sume nedatorate oficial de partile in contact, ceea ce ar putea influenta comportamentul unei  oficialitati si ar actiona contrar obligatiilor ei”. Aceasta definitie dateaza din 1856 si o putem gasii in Dictionarul Legislativ Bouvier, ea fiind in exercitiu si in acest moment in vest.

De zeci de ani, s-a impaintenit in lumea occidentala, faptul ca investind sau facind comert cu o tara saraca in care coruptia este la una numit nivel, vesticii ar trebui absolviti si chiar intelesi in sensul integrarii in aceste structuri de coruptie bazate pe spaga si influenta. Ei gindesc ca este vorba de o adaptare la viata comunitatii economice unde penetreaza ei.

In 1977, americanii au vrut sa inceapa o cruciada a corectitudinii si au infiintat Foreign Corrupt Practices Act (FCPA), prima legislatie care incrimina spaga pe un teritoriu strain data de americani.

Cind treaba nu a…

Vezi articolul original 1.356 de cuvinte mai mult

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: